Vilt kunst voor thuis

Vilt kunst voor thuis

juli 5, 2021 0 Door trilei

Vilt wordt gemaakt van wol en vilt kunst wordt gemaakt van vilt. Ben jij nieuwsgierig hoe vilt en kunst samen gaan? Vraag jij je af hoe jij prachtige handgemaakte vilt kunst kunt bemachtigen? Hier ontdek je alles over de geschiedenis van vilt, hoe je kunst maakt van vilt en hoe je die kunst kunt vinden en in huis haalt. Vilt is een bijzonder materiaal dat tegenwoordig op veel verschillende manieren wordt gebruikt. Lees hieronder alles over vilt kunst.

Vilt is een veelzijdig materiaal

Mensen maken al zo'n 6500 jaar gebruik van vilt. Vilt werd gebruikt voor kleding, voor lakens en nog veel meer. Nu vind je vilt dat wordt gebruikt bij de muziekinstrumentenbouw, omdat het bijzonder goed werkt om geluid te dempen. Een deel van de wand van een Mongoolse huizen is gemaakt van vilt, omdat het de kou van de nacht buiten houdt. Daarnaast worden er dezer dagen steeds meer vilten draagtassen geproduceerd. Dat komt omdat ze een stevige, milieuvriendelijke vervanger zijn voor plastic tasjes. Maar hoe wordt vilt van wol gemaakt en hoe maak je kunst van vilt?

Kunst maken van vilt

Wanneer je wol combineert met heet water terwijl je de stof stevig wrijft maak je vilt. Tijdens dit proces wordt de wol steeds compacter tot het uiteindelijk stevig genoeg is om vilt genoemd te worden. Dat wrijven staat ook wel bekend als vollen. Door verschillende wrijfmethodes toe te passen kun je verschillende soorten vilt produceren. De meeste kunstwerken worden gemaakt van lapjes, bolletjes en draadjes. Hiermee maak je allerlei prachtige vilt kunst zoals tricot hoofdjes, tasjes of vilt bloemen. Er zijn diverse vilt kunstenaars. Zij maken eindeloos veel verschillende kunstwerken van wol. Neem een kijkje op het internet en haal zelf ook kunst in huis die is gemaakt met deze 6500 jaar oude traditie.