Acupunctuur in Wassenaar

Acupunctuur in Wassenaar

juni 8, 2021 0 Door trilei

Acupunctuur in Wassenaar

Volgens de traditionele Chinese medische theorie balanceert acupunctuur de circulatie van vitale energie, qi of chi genaamd, waarvan wordt gedacht dat deze door bepaalde meridianen of routes in het menselijk lichaam stroomt. Verstoring van de natuurlijke stroom van chi zou de oorzaak zijn van veel gezondheidsproblemen. Eeuwenlang hebben mensen in China en India acupunctuur gebruikt vanwege de verschillende voordelen. Tegenwoordig beginnen westerse artsen kennis te nemen van de potentiële effectiviteit ervan als aanvullende therapie voor sommige ziekten. Zo wordt ook acupunctuur Wassenaar en acupunctuur in Den Haag steeds populairder.a

Waar komt acupunctuur vandaan?

Acupunctuur is ontstaan ​​in het oude China. Er zijn veel verslagen over de oude Chinese medische praktijk om naalden in verschillende punten van het lichaam op verschillende tijdstippen in te brengen om ziekten te genezen. Hoewel veel van wat we weten over acupunctuur uit de klassieke Chinese literatuur komt, laten hedendaagse gegevens ook zien dat acupunctuur kan worden gebruikt om aandoeningen aan het zenuwstelsel te behandelen, zoals hoofdpijn, astma en zelfs depressie. Overal in Nederland wordt dit inmiddels aangeboden, zo ook acupunctuur in Leiden.

Voor chronische klachten

Tegenwoordig zijn er veel aandoeningen en ziekten waarvoor acupunctuur nog steeds wordt gebruikt. Sommige van die aandoeningen omvatten chronische vermoeidheid, spijsverteringsstoornissen, angst of een obsessief-compulsieve stoornis, hoge bloeddruk, pijn, menstruatiestoornissen, huidproblemen, slaapstoornissen, schildklierproblemen en meer. Een van de belangrijkste voordelen van acupunctuur, vooral wanneer het wordt gegeven in combinatie met de westerse geneeskunde, is dat het zowel het fysieke lichaam als de psychologische symptomen van kwalen kan behandelen. Dit maakt het bijzonder nuttig voor de behandeling van vele soorten psychische stoornissen die vaak worden geassocieerd met andere aandoeningen.

Reflexologie en acupunctuur

Acupunctuur wordt vaak vergeleken met reflexologie, de oude methode om energie via de voeten vrij te geven met behulp van gerichte drukpunten op de voetzolen of voetzool. In dit geval worden de naalden op specifieke punten langs de meridiaan geplaatst – dat verbindingspunt langs de wervelkolom met het acupunt op de voeten. Reflexologie maakt gebruik van drukpunten op de handen, voeten, ellebogen en nek om pijn te verlichten. Bij acupunctuur worden de naalden op specifieke punten langs de meridianen van het lichaam geplaatst.